Голяма оранжерия за отглеждане на канабис разкри полицията в Нови пазар. Арестуван е собственикът й - 34-годишният Венцислав Ч., по прякор Бомбето. За полицейската акция съобщиха на пресконференция днес директорът на Областната дирекция на МВР Ялчън Расим и началникът на новопазарската полиция гл. инсп. Веселин Райнов.

Венцислав изградил оранжерията в негова стопанска постройка в края на Нови пазар. При акция вчера рано сутринта полицаите намерили там 77 саксии с канабис в две помещения  - специално пригодени за отглеждане на наркотика. Имало модерни системи за вентилация, отопление, осветление и поливане. Имало и 340 грама вече изсушен канабис, готов за продажба.

„Сградата е стара стопанска постройка и отвън по нищо не издава, че това е оранжерия за канабис. Също така той е бил много предпазлив, не е ходил там всеки ден и е взел всички мерки, за да не бъде разкрит“, обясни комисар Расим. Венцислав бил в сградата в момента на акцията. Той оказал съпротива на полицаите, но бил неутрализиран.

Мъжът е известен на полицията, хващан е многократно за кражби, има и две присъди. Едната е пробация – за кражба на метален електрически стълб, а другата е условна и е за кражба на голямо количество машинно масло от новопазарско предприятие.

От няколко месеца той отново влязъл в полезрението на криминалистите, но този път информацията била за наркотици. „Следихме го известен период от време, преди да предприемем акцията вчера“, лаконичен бе Веселин Райнов. 

Венцислав бил безработен. Имал жена и малко дете и, според полицаите, водил „нормален начин на живот“.

Мъжът е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 354 а и  354 от Наказателния кодекс. Задържан е с прокурорско постановление за 72 часа.

Днес по обед той бе доведен в Шуменския окръжен съд, за да бъде гледана мярката му за неотклонение. Съдия Димчо Луков го остави в ареста.

ШУМ.БГ