Двайсетина циганина нападнаха и биха полицаи от управлението в Каолиново. За да спасят живота си, тримата униформени се наложи да стрелят във въздуха.

Инцидентът стана снощи на пътя между село Тодор Икономово и Каолиново, съобщиха от ОД на МВР-Шумен.

Полицаите били изпратени около 22,00 часа по сигнал за леко ПТП. Край Тодор Икономово бил самокатастрофирал лек автомобил Ауди с варненска регистрация с двама мъже в него. Докато пишат протокола за катастрофата, на мястото пристигнали 6 - 7 автомобила и от тях се изсипали над 20 цигани.

Мъжете се нахвърлили да бият двамата от Аудито.

Тримата полицаи опитали да предотвратят ескалацията на напрежението и направили всичко възможно да предпазят 42-годишния А.Г. от Варна и спътника му С.М. /на 41 г./ от Шумен. Тогава агресията на тълпата се насочила към тях. Двамата младши инспектори от сектор „Охранителна полиция“ и младши автоконтрольорът от „Пътна полиция“ били блъскани, получили и удари с юмруциЗаплашили ги и с убийство. Единият от полицаите се дръпнал малко настрани, извадил пистолета си и произвел предупредителен изстрел във въздуха.

Циганите се уплашили, натоварили се по колите си и тръгнали.

„Повечето от участвалите в инцидента лица са известни. Днес всички те ще бъдат привикани за разпит в полицейското управление“, уточниха за ШУМ.БГ от пресцентъра на полицията.

По неофициална информация хората от Тодор Икономово тръгнали да бият двамата мъжете от Аудито, тъй като по-рано те дошли в селото, за да си търсят парите от кола, която преди време била оставена за продажба на местен. 
Към момента по случая е образувано досъдебно производство за хулиганство. 

ШУМ.БГ