Модата е нещото, с което можем да изглеждаме съвършено и с което, за съжаление, е най-лесно да сбъркаме. 

Една грешна чанта, един неподходящ чифт обувки и сме загазили. Освен нещата, зависещи от нашия личен избор, съществуват много грешки, които допускаме неволно. Кои са те и как да ги спрем?

1. Харчим всичките си пари за последните тенденции

 Да, всичко ново, което видим на модния подиум з-а-д-ъ-л-ж-и-т-е-л-н-о трябва да присъства и в нашия гардероб. Съответно без да мислим даваме всичките си пари за страхотно палто, рокля, чанта, обувки... Горчивата истина е, че вероятно някои от тези неща ще сложим само веднъж и след това ще заемат място в гардероба ни. Мислете добре дали си заслужава инвестицията и дали е практичен изборът ни. 

2. Носим каквото носят приятелите ни

 Факт е, че се влияем много от обкръжението си и е истина твърдението, че с какъвто се събереш – такъв ставаш. Дали обаче блузата, която стои супер на приятелката ни е правилният избор за нас? Избирайте дрехите си така, че да отиват на фигурата, цветът на косата и кожата ни. 

3. Носим нещо само защото родителите ни не искат да ни виждат с него

 Бунтът е нещо много характерно за тийнейджърите. Когато сложим рокля, само защото нашите са казали, че не трябва да я носим или не им харесва, вероятно е да не правим и на себе си услуга. Носете неща, защото ви отиват и харесват, не просто за да направите напук на някого. 

4. Купувате дрехи, които не ви стават, защото ви притеснява размерът

 Трябва да сме напълно наясно с едно – размерите при различните изделия и марки са съвсем различни. Както една блуза в един магазин може да ви става в размер S, така друга, на друго място, ще бъде размер М. Кройката определя размера, не обратното. 

5. Носиш това, което гаджето смята, че е секси

 Кому е нужно това робуване на околните? Носете това, което на ВАС ви харесва, не това, което на някой друг. Защо да слагаме къса рокля, която ни е неудобна, само за да угодим на някого. Хората трябва да ви харесват заради самите вие, не заради представата, която имат за вас.

Днес.бг