"Ботев" постигна разгромна победа в отложения си мач със "Септември". Пловдивчани се наложиха с 5:0, като в основата на успеха беше Фернандо Виана, вкарал четири попадения.

Другия гол отбеляза Дуде Ндонгала в 57-ата минута.

С успеха си "канарчетата" се изравниха с "Берое" на петото място с по 17 точки, като са на четири от третия "Левски". "Септември" остава предпоследен със седем.

"Ботев" започна по-добре и след няколко атаки успя да поведе в средата на полувремето. В 25-ата минута Ндонгала центрира отляво, а Виана се възползва и вкара.

В началото на втората част в игра за "Ботев" влезе Тодор Неделев, който беше оставен резерва заради участието си в двата мача на националния отбор в световните квалификации - срещу Франция и Люксенбург. В 57-ата минута Лъчезар Балтанов подаде на Ндонгала, който напредна по лявото крило, влезе в наказателното поле и с удар по диагонала удвои.

Малко по-късно Виана се развихри с три гола за 21 минути. Най-напред той направи 3:0 в 63-ата минута, а десет по-късно след бърза атака и подаване на Лазар Марин увеличи преднината на отбора си. В 84-ата нападателят вкара четвъртия си гол в срещата. Виана вече има девет гола, като се доближи на три от водача Фернандо Каранга от ЦСКА.

Дневник