Челси" срещу "Барселона" е най-вероятната двойка, която може да бъде изтеглена в жребия за осминафиналите в Шампионската лига. Компютърният анализ на MisterChip показва, че възможността двата състава да се паднат един срещу друг е 44%.

Английският шампион усложни много задачата си, като изпусна първото място в групата си. В последния кръг лондончани направиха 1:1 с "Атлетико" (Мадрид) у дома, а "Рома" се възползва и с победата си с 1:0 срещу "Карабах" изскочи на върха.

Пред "Челси" има само три варианта за съперници в осминафиналите - "Барселона" (43.74% вероятност), ПСЖ (28.126%) и "Бешикташ" (28.126%).

 В жребия отборите са разделени в две урни - в едната са победителите в групите, а в другата са завършилите на второ място. Един отбор не може да играе със съперници от своята държава, нито с отбор, с който е бил в една група.

Висшата лига записа историческо постижение, като изпрати пет отбора в осминафиналите - единствено "Челси" не можа да спечели групата си. Това намали значително вариантите за съперник пред водения от Антонио Конте състав.

Жребият този сезон се очертава като вълнуващ, тъй като няколко водещи клуба останаха втори в групите си. Такива са настоящият шампион "Реал" (Мадрид) и финалистът от миналия сезон "Ювентус".

Близо 60% е възможността Кристиано Роналдо и съотборниците му да се изправят срещу някой между "Манчестър сити", "Манчестър юнайтед" или "Ливърпул".

Друг нежелан съперник за победителите в групите би бил "Байерн". Германците имат богат избор, тъй като могат да се паднат с всеки освен с ПСЖ, с който играха в първия етап на Шампионската лига.

Жребият ще бъде теглен идния понеделник от 13.00 часа.

Дневник