Другата седмица внасяме искане в парламента Сметната палата да влезе в Министерския съвет и да се произнесе дали е целесъобразно един човек да харчи парите от бюджета. Това каза днес по БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова.
Тя поясни, че отпуснатите пари тази седмица на полицаите и учените, създават опасен прецедент, че пари се получават с протест. "Това създава опасен прецедент, ще излязат други съсловия, но парите ще свършат", обобщи Нинова.

Лидерът на БСП посочи, че протестите от тази седмица, са показали едно положително нещо – че на хората им е омръзнало и са преодолели страха си.

Не скъсваме завинаги с ДПС

В отговор на въпрос, Корнелия Нинова каза, че моментът за вота на недоверие не е избран нарочно така, че да е по време на европредседателството. "Целта не е да ни видят, или да се ядоса Борисов. Вот на недоверие, по време на европредседателството, не е антиевропейско , а проевропейско", подчерта тя.

Корнелия Нинова каза още, че самостоятелното внасянето на вота на недоверие, не значи, че БСП скъсва завинаги с ДПС. "В бъдеще , можем да имаме още опозиционни действия заедно", поясни тя.

Дневник