Съветът за електронни медии (СЕМ) ще обсъди конфликта, избухнал около предаването "Денят започва с култура", на утрешната си среща с ръководството на БНТ, посветена на тригодишната програма на новия генерален директор. Това каза пред "Дневник" председателят на СЕМ София Владимирова.

Журналистите от предаването са подали сигнал за намеса в работата им от програмния директор Емил Кошлуков. СЕМ ще изслуша и ответната страна и ако прецени, че има нарушения в Закона за радиото и телевизията, ще започне процедура по неговия ред. Владимирова подчерта, че СЕМ няма правомощия да се меси в кадровата политика и програмната схема на медията.

На въпрос забелязала ли е други тревожни знаци в БНТ от застъпването на новото ръководство председателят на СЕМ заяви, че балансът на гледните точки ще се установи чрез мониторинг. Днешният протест, който поиска оставката на Емил Кошлуков, е втори - преди десетина дни граждани обвиниха БНТ в некоректно отразяване на протестите в защита на Пирин. Телевизията се оправда с "техническа грешка".

Дневник