Ливърпул" прекъсна успешната си серия от 18 мача без поражение във всички турнири и допусна загуба срещу последния "Суонзи". "Лебедите" се наложиха с 1:0 и взеха петата си победа от 24 мача през сезона.

Гола вкара Алфи Моусън в края на първото полувреме.

Поражението срещу последния дойде само седмица след успеха на "Ливърпул" срещу непобедения до този момент водач "Манчестър сити". Мърсисайдци остават в четворката с 47 точки, но вече са на шест от втория "Манчестър юнайтед" и на три от третия "Челси", но са с две пред "Тотнъм" и пет пред "Арсенал".

Двата отбора не предложиха футбол от високо ниво, липсваха и вълнуващите моменти. През първата част "Ливърпул" имаше две възможности, но не се възползва. Най-хубавият момент беше в 30-ата минута след много добро центриране на Върджил ван Дайк, с което прехвърли защитата, и Мохамед Салах стреля от воле, но над вратата.

В 40-ата минута Моусън се ориентира най-бързо след центриране от ъглов удар и прати топката във вратата.

След почивката картината се промени коренно - "Ливърпул" пое инициативата и се хвърли в нападение. За вторите 45 минути гостите имаха впечатляващите 78% владение на топката и 17 удара към вратата, но само три бяха точни.

Домакините приеха играта в своята половина, но се защитаваха стабилно. Воденият от Юрген Клоп състав не намери решение на загадката сред сгъстената защита на съперника, макар да положи усилия.

Последната възможност дойде в добавеното време, когато Ван Дайк центрира и Роберто Фирмино стреля с глава, но улучи гредата. След това Адам Лалана отблизо не успя да се възползва и да вкара топката.

Дневник