36-годишен от Нови пазар може да получи до 5 години затвор за побой над жена и съпротива при арест. За случая съобщиха днес от пресцентъра на областната дирекция на полицията.

В късния следобед на 14-ти февруари на централната улица на Нови пазар С.Д. срещнал бившата си приятелка. Без да бъде провокиран по никакъв начин се нахвърлил върху нея и я съборил на земята с юмруци и ритници. Случайно преминаващи оттам деца се развикали и побойникът избягал. 

Жената се Обадила в полицията и малко по-късно униформените намерили човека.
Той ги посрещнал крайно агресивно - с псувни и закани към тях и семействата им. Ритнал с крак единия полицаи и счупил мобилния му телефон.   

Мъжът веднага бил задържан и отведен в Районното, а случаят докладван на прокурор. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 325 ал. 2 от Наказателния кодекс.Той е за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, съпроводени със съпротива срещу орган на властта и отличаващи се с изключителен цинизъм или дързост.

С.Д. е криминално проявен, но неосъждан. Има стари регистрации за престъпления против собствеността, уточниха от полицията.

ШУМ.БГ