Винъс Уилямс излезе победител в най-очаквания двубой от женската програма в тенис турнира в Индиън Уелс. Тя победи с 6:3, 6:4 сестра си Серена Уилямс.

Срещата предложи оспорвани разигравания, вълнуващи моменти и продължи близо час и половина.

По-голямата от сестрите държеше инициативата, но в много моменти Серена Уилямс показа познатата борбеност и беше готова да отговори. Винъс Уилямс се възползва от по-добрия си ритъм и спечели.

За носителката на 23 титли от Големия шлем това беше първи турнир от календара на WTA след спечелването на Australian Open през 2017 г. След това тя се оттегли заради бременност и в началото на септември роди дъщеря си Алексис Олимпия.

"Винаги знам, че нищо не е приключило, докато мачът окончателно не свърши. Имам късмет, че просто съм изиграла повече мачове от нея в момента", каза Винъс Уилямс в отговор за непримиримостта на сестра си.

Срещата започна с два продължителни гейма, като в крайна сметка двете взеха подаванията си. Винъс Уилямс направи пробив на нула за 4:2 и това се оказа решаващо по пътя към успеха ѝ в първия сет.

Тя започна вихрено и във втория, като след два пробива поведе с 3:0. Серена Уилямс върна единия веднага, но по-голямата от сестрите направи нова крачка към успеха с пробив за 5:2. Когато Винъс Уилямс сервираше за победата, сестра ѝ спаси мачбол и на свой ред проби.

Винъс Уилямс запази хладнокръвие, спаси възможност за изравняване и използва втория си мачбол, за да приключи срещата при 6:3, 6:4.

Dnevnik.bg