13 екопроекта на стойност до 10 хил. лв. са одобрени за финансиране в Шуменско тази година в рамките на националната кампания "Чиста околна среда 2018 г." и конкурса на МОСВ и ПУДООС "Обичам природата и аз участвам".

Списъкът бе оповестен на сайта на Предприятието за управление на дейностите по околна среда.

Ще се финансират 4 проекта на общини и кметства от областта: "Кът за отдих в Никола Козлево" на община Никола Козлево, "Изграждане на зона за отдих и формиране на екологична култура в с. Могила" на кметството в село Могила, община Каспичан, "Изграждане на детска площадка и зона за отдих в централен парк на с. Загорче" на община Каолиново и "Изграждане герба на община Велики Преслав от растителни и декоративни материали в централната част на град Велики Преслав" на община Велики Преслав.

Останалите 9 спечелили проекти от Шуменско ще получат финансиране до 5 хил. лв. Бенефициенти са училища, обединени детски комплекси, детски градини и ясли. 

Одобрените проекти са "С екологично съзнание, учение и веселба, пазим околната среда" на ОУ "Панайот Волов" в с. Мадара, "Изграждане на спортна площадка" на ПГ по химични технологии и дизайн "Проф. д-р Асен Златаров", гр. Нови пазар, "Учение и отдих чрез природата" от ПГОХХТ "Проф. Асен Златаров, гр. Шумен, "Да направим нашата детска градина екологично чиста и привлекателна за деца и общественост" на ДГ "Щастливо детство", с. Царев брод, "Детски кът за игри" на ДГ "Чучулига", гр. Шумен, "Обичам природата - и аз участвам" на ДГ "Космонавт", гр. Шумен, "Живей модерно с природата" на ДГ "Братя Грим", гр. Шумен, "Горска детска градина" на ДГ "Дружба", гр. Шумен и "обичам природата - и аз участвам" на ДЯ № 13 "Звездици", гр. Шумен.

ШУМ.БГ