Григор Димитров очаква с нетърпение първия голям турнир на червени кортове - мастърса в Монте Карло. Българският тенисист заяви, че винаги е приятно да играеш у дома. Като много от водещите спортисти той е регистриран в Монте Карло и се подготвя в княжеството, когато не участва в турнири.

"Това е първият мастърс на клей. Различно място, страхотна гледка, чудесно е. Чувството да си у дома е приятно, хубаво е да си у дома. Успях да се разкарам наоколо, да отделя малко време за себе си и да се подготвя у дома на тези кортове", каза Димитров в интервю за официалния сайт на АТП.

Днес той започва участието си в надпреварата на двойки, където си партнира с друг от базираните в Монте Карло тенисисти - Давид Гофен. В индивидуалния турнир българинът почива на старта като поставен под №4 и очаква победителя от мача между Паоло Лоренци и Пиер-Юг Ербер.

Преди две години, когато получи званието почетен гражданин на Хасково, Димитров се разплака по време на церемонията и заяви, че Хасково е неговият дом, а настоящата му резиденция Монте Карло е "просто моята база". Той неколкократно се е определял като "гражданин на света".

В навечерието на мастърса в Монте Карло Димитров изрази надежда, че ще се представи по-добре на червените кортове, отколкото през 2017 г. Световният №5 има да защитава само 200 точки за целия сезон на клей, след като миналата година напусна Маракеш, Монте Карло и Рим още след първия си мач, а в Мадрид и "Ролан Гарос" беше отстранен в третия кръг.

"Не мога да кажа, че една от целите преди сезона е била сезонът на клей, но със сигурност искам да се представя по-добре от миналата година. Това е добра цел. Аз съм израснал на тази настилка и искам да се представя силно във всеки турнир на клей, в който играя. Мисля, че тялото и движението ми пасват на червените кортове. Невинаги обаче съм успявал да печеля тези оспорвани мачове на клей. Това сега е цел №1. Ако го направя, ще имам успех", коментира Димитров.

"Приключих сезона на твърди кортове малко по-рано, така че имах повече време за почивка и възстановяване на тялото. Мисля, че до момента върша правилните неща и единственото, което мога да направя сега, е да изляза на корта и да се състезавам. Това е приоритет №1 за мен в момента - да спечеля няколко мача и да започна да се движа на клея по най-добрия начин, на който съм способен", каза още той.

Дневник