Съдията Фахад ал Мирдаси, който попадна в списъка на ФИФА с арбитри за световното първенство в Русия, няма да може повече да упражнява професията си. Реферът от Саудитска Арабия е наказан доживотно, след като беше признат за виновен в опит за изнудване.

Футболната федерация на Саудитска Арабия (SAFF) обяви, че Ал Мирдаси е признал вината си. Той се е свързал с представител на "Ал Итихад" преди финала за Купата на краля срещу "Ал Файзали" и му е поискал пари, за да свири в полза на състава.

По-късно от потърпевшия клуб са подали оплакване до SAFF, за да бъдат предприети действия срещу рефера. 32-годишният съдия трябваше да пътува за Русия, за да свири на световното първенство, но сега ще бъде заменен. Общо 46 нации ще имат свои представители на шампионата на планетата, като главните рефери са 36. Световното започва на 14 юни и ще продължи до 15 юли.

"ФИФА съобщава, че 32-годишният Фахад ал Мардаси няма да пътува за световното първенство, след като е наказан от местната федерация на Саудитска Арабия."

Финалът за Купата на краля беше ръководен от Марк Клатенбърг. Британският съдия, който пое ролята на шеф на арбитрите в Саудитска Арабия, отказа да коментира провинението на един от своите подчинени. Финалът завърши с победа 3:1 на "Ал Итихад" след продължения.

Ал Мирдаси е международен съдия от 2011 г., като е свирил 75 мача на това ниво. Той беше част от съдийския състав на игрите в Рио 2016 и Купата на конфедерациите преди година, където ръководи два двубоя.

dnevnik.bg