Социалната мрежа "Туитър" обяви, че ще вложи още по-големи усилия в битката с онлайн троловете. За целта започва изследване на поведението на всички потребители на услугата. Новият подход ще е в допълнение на досегашната проверка на съдържанието на всяка публикация.

От "Туитър" уточняват, че дори съдържанието на публикацията да не нарушава правилата на социалната мрежа, то тя все пак може да бъде изтрита, ако се приеме, че не е по темата на даден разговор. По този начин се стреми максимално филтриране на всички публикации на тролове.

"Туитър" вече използва изкуствен интелект в борбата си с троловете, но с новите мерки ще се отдели повече внимание на определени потребители, които са съмнителни. Тяхното поведение в социалната мрежа ще се следи внимателно, а публикациите им ще останат на заден план. Ще се проследи кого следват и дали не използват "Туитър" само за негативни коментари.

Освен това ще се проверяват акаунти, които не са потвърдили имейл адреса си. Ще се следи и ако един и същи потребител последва няколко профила едновременно.

"Предизвикателството е да се обърне внимание на разрушителното поведение на наши потребители, което не нарушава политиката ни, но оказва отрицателно въздействие върху разговорите в мрежата", уточниха от компанията, като допълват, че подобни коментари ще бъдат скривани.

С новия метод няма да е нужно даден потребител да бъде докладван, за да бъде проверен.

dnevnik.bg