Националният отбор на Испания е изправен пред деликатна ситуация само 24 часа преди началото на световното първенство. Шампионите от 2010 г. могат да останат без селекционер, след като Хулен Лопетеги беше обявен за нов треньор на "Реал" (Мадрид). Часове след новината президентът на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес пристигна в лагера на тима в Краснодар.

Според "Марка" Рубиалес се чувства предаден от Лопетеги, който застана на поста преди по-малко от две години. Именно президентът на испанския футбол беше най-големият застъпник на 51-годишния баск. До момента Лопетеги е водил Испания в 20 мача, в които има 14 победи и шест равенства.

Рубиалес беше помолен да коментира новината за назначението на Лопетеги начело на "Реал" след пристигането си в Русия.

"Сега не е времето да говорим, но ние ще вземем мерки, които са за доброто на отбора. Ще действаме отговорно, макар да не ми е много приятно в момента", каза ядосаният Рубиалес.

Попитан дали може да гарантира, че Лопетеги ще води Испания на световното в Русия, Рубиалес не отговори. Очаква се днес той да даде пресконференция в Краснодар.

Лопетеги има договор с Испания до 2020 г., а за да поеме "Реал", ще трябва да бъде платена неустойка. Според медиите в Испания президентът на европейския клубен шампион е обещал да плати неустойката на треньора.

Първият мач на Испания на световното е срещу Португалия в събота вечерта.

Dхevnik.bg