20-годишен гражданин на Република Молдова е обвинен за грабежа на бензиностанцията на „Петрол“, на Пети километър край Шумен. Молдовецът с инициали Т.Г. е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура в Шумен. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

От том уточняват, че молдовецът е обвинен за извършеното престъпление по член 199, ал. 1, т. 3, във връзка с член 198, ал. 1, във връзка с член 129, ал. 2  от НК в съучастие с три неизвестни до момента лица.

Обирът на бензиностанцията бе извършен на 11 април 2018 год. Тогава четирима маскирани задигнаха от метална каса с парична сума 254 лева, собственост на „Петрол“ АД. „Спрямо служителката в бензиностанцията е употребена сила, като й е причинена средна телесна повреда. На клиент на бензиностанцията нападателите са причинили лека телесна повреда“, припомнят от АП във Варна.

Окръжната прокуратура в Шумен ще внесе искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на молдовеца. Уведомено е посолството на Република Молдова.

ШУМ.БГ