До края на годината в Шумен ще бъдат изградени 7 нови автобусни спирки. По първата, която се намира до Градската градина вече се работи. На мястото на старата ще бъдат направени две отделни помещения и ще бъдат поставени нови пейки, съобщиха от общинския пресцентър.

Работи се и по благоустрояването на района около автобусната спирка до входа на Градската градина в посока към кв. „Тракия“.  В момента се подменя тротоарната настилка, която ще бъде заменена с цветни бетонови павета. Те ще бъдат наредени до началото на алеята. Допълнително ще бъде издигната и декоративна подпорна стена, която ще разделя парка от тротоара. Ремонтът се извършва от фирма „ЖСП Стил“ по договор с Община Шумен, уточниха от пресцентъра.

До края на годината ще бъдат поставени още шест нови спирки на бул. Симеон Велики” до Кооперативния пазар, спортна зала „Младост“,  РУСО и в района на Арена Шумен.

От началото на годината работниците от Общинското предприятие “Строителство и благоустройство” са ремонтирали и обновили  общо шест автобусни и железопътни спирки в града по бул. “Мадара” и бул. “Симеон Велики”. 

ШУМ.БГ