"Левски" започна с провал участието си в евротурнирите. Сините отстъпиха с 0:1 срещу "Вадуц" в среща от първия квалификационен кръг в Лига Европа.

Воденият от Делио Роси отбор се представи разочароващо в Лихтенщайн. Домакините, които играят във второто ниво на швейцарското първенство, стигнаха до успеха с гола на Мохамед Кулибали в 14-ата минута.

"Левски" държеше топката повече, но не успяваше да създаде добри възможности в нападение. Сините бяха затруднени от организираната игра на съперника си.

На загрявката преди мача Хали Тиам получи контузия и мястото му зае Антони Белмонт. В титулярния състав беше включен новопривлеченият Давиде Мариани.

В началото на второто полувреме публиката на "Левски" беше предупредена в обръщение на български да спре с расистките скандирания или мачът ще бъде прекратен.

Мачът започна равностойно. В шестата минута Серджиу Буш не успя да вкара след удар в наказателното поле.

В 14-ата Кулибали получи вляво пред наказателното поле и с много хубав изстрел преодоля Божидар Митрев. Седем по-късно домакините можеха да удвоят, ни стражът на "Левски" спаси с една ръка след опасно изпълнен фаул.

Постепенно сините се насочиха напред и стигнаха до възможности, от които не се възползваха. В 25-ата минута Давид Яблонски пропусна отблизо след ъглов удар, а малко след това играч на "Вадуц" можеше да си вкара автогол, но вратарят спаси.

В началото на второто полувреме "Левски" натисна съперника си, но все така не успяваше да стигне до опасности. В 56-ата минута Белмонт пусна наляво към Иван Горанов, който центрира в наказателното поле. Малко не достигна на Давиде Мариани да засече.

В 75-ата Габриел Обертан пропусна да изравни. "Вадуц" действаше прибрано и очакваше възможности за контраатаки, каквито бяха рядкост.

Реваншът е след седмица в София.

Дневник