Непълнолетният И.И.е задържан за срок до 72 часа от Окръжна прокуратура в Шумен, след като е привлечен като обвиняем за умишлено убийство. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

17-годишният младеж нанесе побой на 45-годишна жена в село Лятно. Жената изпадна в кома, а по-късно почина.

Случката се разигра на 8 юни срещу 9 юни 2018 г. 17-годишният обвиняем заедно с пострадалата Е.Р. и други свидетели по делото се събрали в дома на мъж от село Лятно. Почерпили се с алкохол, след което домакинът изгонил пострадалата. Жената отишла до селския магазин, после се върнала отново в къщата. Появата й била забелязана от обвиняемия. Той излязъл на улицата и й нанесъл побой с ритници и юмруци, като я повалил на земята.  Е.Р. била настанена в болница, но на 26 юни починала вследствие на жестокия побой.

След деянието 17-годишният И.И. и майка му се преместили да живеят в Силистренско. Той е съпричастен и към друго досъдебно производство за нанесена телесна повреда.

Окръжната прокуратура в Шумен ще внесе искане в Шуменския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо И.И, уточняват от пресцентъра на АП.

ШУМ.БГ