Славия" постигна втора победа над "Илвес" (Тампере) и се класира за втория предварителен кръг в Лига Европа. Белите надвиха финландския си съперник с 2:1, след като преди седмица спечелиха и като гост с 1:0.

И двете попадения бяха дело на Галин Иванов, който беше най-добър в редиците на "Славия". Между тях "Илвес" върна един гол, благодарение на Нубиси.

В следващия кръг белите ще срещнат "Хайдук" (Сплит), който завърши трети през миналия сезон в хърватското първенство. Тимът се включва директно от втория кръг на надпреварата.

Едва за пръв път в историята си "Славия"постига две поредни победи в европейските турнири. Белите остават с отрицателен баланс в Европа, след като 19 успеха в 53 двубоя.

Треньорът на "Славия" Златомир Загорчич направи няколко промени в състава си, който преди седмица спечели с 1:0 като гост. Ветеранът Георги Петков остана извън групата, като на вратата беше Антонис Стергиакис. Георги Йомов, който се включи добре в първата среща, също беше сред стартовите 11.

Въпреки промените "Славия" беше по-активният отбор, който се опита от началото да държи инициативата. Белите разчитаха на многоходови атаки, а в началото добра възможност се откри пред Милчо Ангелов, който обаче стреля неточно.

В самия край на първото полувреме българският отбор успя да открие резултата след точно изпълнение на лидера си Галин Иванов. Нападателят получи пас от Ангелов, като беше непокрит на около 12 метра от вратата и успя да се разпише.

След почивката "Славия" започна да действа по-спокойно, играейки на ниски обороти и сякаш прекалено рано се успокои. Това помогна на гостите от Финландия да се разпишат още в 55-ата минута.

След бърза контраатака и извеждащо подаване на Ала-Милмаки към Нубиси, последният успя да преодолее Стергиакис с диагонален удар.

Радостта на "Илвес" обаче не продължи много дълго и минута по-късно "Славия" отново се върна напред в резултата. Галин Иванов вкара второто си попадение в срещата с ново красиво изпълнение.

Последваха още по-силни минути за тима на Златомир Загорчич, но играчите в бяло пропуснаха отлични възможности да направят победата си още по-изразителна. Георги Йомов не сполучи при изстрел с глава, а след това Милчо Ангелов не се разписа на празна врата.

До края на двубоя и Галин Иванов можеше да оформи своя хеттрик, само че стреля неточно.

Дневник