Катастрофа между тежкотоварен и лек автомобил стана край Смядово, съобщиха от пресцентъра на шуменската полиция. Спасители са оказали съдействие за изваждане на двама, които са пътували в лекия автомобил.

Сигнал за произшествието бил приет след 16,30 часа в дежурната част на областната дирекция. Екипи на полиция, пожарна и спешна помощ са насочени към мястото на инцидента. Причините за катастрофата се изясняват.

Движението в участъка е затруднено и ще се пренасочва през град Смядово. Оп полицията призовават водачите да шофират с повишено внимание и да спазват ограниченията на скоростта при преминаване през града.

По-късно от пресцентъра на ОД на МВР допълниха, че катастрофата е предизвикана от 70-годишния шофьор на леката кола Опел Астра. Той е и с четири счупени ребра и ключица. Настанен е за лечение в шуменската болница без опасност за живота.

Водачът на Опел-а С.Б. се движил в посока към Шумен, навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал челно във влекач Мерцедес- Актрос с румънска регистрация.

Водачите и на двата автомобила са пробвани за алкохол, наличие не е установено. Образувано е досъдебно производство.

ШУМ.БГ