С човек по-малко след 41-ата минута ЦСКА допусна болезнен обрат срещу "Копенхаген" и се насочи към изхода на Лига Европа. Червените загубиха с 1:2 на Националния стадион "Васил Левски" и се поставиха в много тежка ситуация преди реванша в Дания на 16 август.

ЦСКА започна много силно и откри резултата в 15-ата минута с гол на Мауридес. Мачът се развиваше отлично за тимът на Нестор Ел Маестро, но четири минути преди края на първото полувреме ситуацията се преобърна, след като Божидар Чорбаджийски си изкара глупав червен картон.

С човек по-малко домакините се прибраха в своята половина в опит за удържат крехкия си аванс. "Копенхаген" обаче стигна до победата след красиво попадение на Денис Вавро в 64-ата минута и гол от дузпа на Кенан Кодро в 74-ата минута.

В отсъствието на наказания капитан Николай Бодуров Ел Маестро заложи на Чорбаджийски и Перейра в центъра на отбраната. Ангел Лясков пък започна като ляв бек, след като титулярът Жеферсон получи контузия на последната тренировка.

ЦСКА започна мача със здрава преса и това даде резултат. Няколко пъти червените успяха да отнемат топката и да организират опасни атаки, но липсата на точност в последното подаване попречи да се стигне до завършваш удар.

В 12-ата минута се стигна до разбъркване в наказателното поле на "Копенхаген". Топката стигна до Тиаго Родригес, който от границата на наказателното поле стреля по диагонала към долния десен ъгъл. Вратарят Йесе Йоронен обаче спаси.

Четири минути по-късно домакините откриха резултата след отлична контраатака. Кирил Десподов овладя подаване от дълбочина, изчака включването на Мауридес и по чудесен начин го изведе зад защитата. Бразилецът напредна и прати топката между краката на Йоронен - 1:0.

"Копенхаген" веднага опита да отговори и пет минути по-късно беше близо до изравняване на резултата. Ндойе се пребори пред наказателното поле и стреля, но топката се отби в напречната греда. В следващите минути се стигна до няколко опасни разбърквания в полето на ЦСКА, но защитата на червените се справи.

Тимът на Ел Маестро постепенно успя да спре устрема на датския отбор. В 36-ата минута обаче се стигна до първия лош момент за домакините, след като доста активният Едвин Джеси се контузи и беше заменен принудително от Жоржиньо.

Пет минути по-късно дойде и повратният момент в мача. При една безобидна ситуация в центъра на терена Чоржаджийски удари без топката Ндойе и главният съдия Берт Вертентен показа директен червен картон на защитника.

С човек по-малко ЦСКА се прибра в своята половина в опит да удържи крехкия си аванс. Червените се справяха със задачата до 64-ата минута, когато резервата Денис Вавро изравни със страхотен удар от дистанция, който попадна в горния ляв ъгъл на Витаутас Черниаускас.

Десет минути по-късно "Копенхаген" обърна резултата след доста пресилена дузпа. Николай Бойленсен нахлу в наказателното поле, Кирил Десподов посегна с ръка и левият бек на датския тим веднага се строполи на тревата. Реферът Берт Вертентен посочи бялата точка, а Кенан Кодро се зае с изпълнението. Ударът му беше много неубедителен, но топката мина под плонжа на Черниаускас и влетя в мрежата.

В оставащите минути мачът се доиграваше. Играчите на ЦСКА нямаха сили да потърсят изравнителен гол, а тези на "Копенхаген" бяха доволни от резултата и спокойно контролираха ситуацията на терена.

Дневник