На мастърса в Торонто Стан Вавринка изигра най-добрия си мач от доста време, но това не беше достатъчно, за да спечели срещу Рафаел Надал. Испанецът се наложи със 7:5, 7:6 (4) в двубоя, продължил над 2 часа.

Първият сет вървеше без пробиви, въпреки че и двамата имаха възможности. Най-близо до целта беше Вавринка, който поведе с 40:0 при 4:4 и сервис на съперника си. Надал обаче се вдигна и съумя да се защити. В последния възможен момент преди тайбрека водачът в световната ранглиста проби и спечели сета.

Във втория Надал проби рано и взе преднина, но тогава отново се появиха колебания в сервиса му, както и в мача с Беноа Пер. Швейцарецът улови мига и с два пробива направи обрат, за да поведе с 4:2. Той сервираше за изравняване при 5:4, но съперникът му спечели и сетът продължи.

Два минипробива в тайбрека се оказаха решаващи в полза на испанеца. Следващият съперник на испанеца ще е Марин Чилич, който победи с 6:3, 6:2 Диего Шварцман от Аржентина.

Мария Шарапова допусна тежка загуба в осминафиналите на турнира в Монреал. Тя отстъпи с 3:6, 2:6 срещу Каролин Гарсия.

Шестата в света изигра силен мач, като направи значително по-малко грешки. Французойката допусна десет непредизвикани грешки спрямо 23 на съперничката ѝ.

Шарапова започна мача силно с пробив и поведе с 2:0. От този момент Гарсия влезе в силна серия и до края на мача спечели 12 от оставащите 15 гейма.

Това беше втората поредна победа за французойката срещу Шарапова.

Дневник