Мажоретният състав на Спортен клуб „Ритмик“ ще се включи в традиционния карнавал на цветята, който се провежда в Дебрецен. Групата от 30 участници с ръководители Мариола Спасова и Снежана Иванова, които ще представят Шумен в шествието на карнавала отпътуваха за унгарския град, съобщиха от пресцентъра на община Шумен.

По покана на кмета на Дебрецен Ласло Пап от 18 до 22 август града ще посети и официална делегация от Община Шумен, представяна от зам.-кмета по бюджет Татяна Костова и председателя на постоянната комисия по просвета, образование и наука към Общинския съвет Валентина Тодорова.

Карнавалът на цветята се провежда в Дебрецен и е една от основните атракции на Източна Унгария. Организира се всяка година на 20-ти август от 1966 г. насам. В шествието на фестивала се включват пищно украсени с цветя платформи на колела и артистични групи от цял свят. Всяка година изпълненията на групите участници и обсипаните с цветя композиции на колела се оценяват от посетителите и от почти 2 милиона зрители на излъчваното на живо предаване по унгарската телевизия.

ШУМ.БГ