2 модерни площадки за свободно разхождане на кучета ще бъдат изградени в Шумен. Те ще отговарят на всички съвременни изисквания - ще бъдат оградени с ниска ограда и ще бъдат оборудвани със съоръжения за игра на четириногите. Вече са купени необходимите специални кошчета, в които собствениците ще изхвърлят отпадъците на домашните си любимци.

Едната площадка ще бъде в Градската градина, а другата на ул. "Г.С. Раковски" до паркинга пред входа на Парк "Кьошковете". Тази в Градската градина ще бъде за малки кучета с тегло до 7 кг. Другата площадка ще бъде за големи породи.

И в момента съществуват определени с общинска наредба 18 площадки за разхождане на кучета. Много от собствениците на четириноги в града обаче не знаят къде се намират, тъй като повечето не са обозначени.

"Една табелка не прави площадка за разхождане на кучета. Пространството трябва да бъде оградено и направено както трябва. Поели сме ангажимент и двете площадки ще бъдат готови до края на годината", каза за ШУМ.БГ директорът на дирекция „Устройство на територията“ инж. Валентина Йорданова.

Средствата за тях са от местните приходи на общината.

ШУМ.БГ