Ливърпул" излезе победител в най-очаквания двубой от първия кръг в групите на Шампионската лига. На "Анфийлд" червените се наложиха с 3:2 срещу ПСЖ във вълнуващ мач.

Победата дойде с гол на Роберто Фирмино в 92-ата минута.

Воденият от Юрген Клоп отбор поведе с два гола до 40-ата минута чрез Даниел Стъридж и Джеймс Милнър от дузпа. След това парижани успяха да изравнят с попаденията на Тома Мюние и Килиан Мбапе. В заключителните секунди дойде мигът на Фирмино, който преодоля Ареола.

В друг интересен двубой шампионът от Лига Европа и носител на Суперкупата "Атлетико" (Мадрид) направи обрат за 2:1 срещу "Монако" като гост. По-рано "Барселона" тръгна в турнира с 4:0 срещу ПСВ след хеттрик на Лионел Меси.

На "Анфийлд" атаките започнаха още от първите минути. Домакините бяха по-дейни и създадоха добри възможности, но не се възползваха. Последваха хубави атаки и за ПСЖ, но Алисон спаси удари на Неймар и Единсон Кавани.

"Ливърпул" взе преднина в 30-ата минута, когато след центриране на Робертсън от ляво Стъридж вкара с глава. Шест по-късно Вайналдум беше спънат в наказателното поле и от дузпа Милнър удвои.

ПСЖ отговори бързо и преди почивката върна единия гол. В 40-ата минута след центриране се получи кратко разбъркване и топката попадна в Мюние, който от воле я прати в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Алисон.

В 72-ата минута Мохамед Салах имаше възможност да вкара, но пропусна. Десет по-късно Садио Мане проби през защитата, но ударът му беше неточен. Секунди по-късно ПСЖ открадна топката в средата на терена, Неймар пое и напредна, подаде на Мбапе в наказателното поле, а той изравни.

"Ливърпул" положи усилия и успя да стигне до победата в добавеното време. Фирмино влезе в наказателно поле, излъга съперник и с диагонален удар вкара за 3:2.

В другия мач от групата "Цървена звезда" и "Наполи" завършиха при нулево равенство.

Дневник