Зала „Арена Шумен“ и тенис кортовете на ул. „Преслав“ ще бъдат предложени на концесии за срок от 20 години. Двата обекта са включени в Плана за действие за общинските концесии 2018 - 2020, който ще се гласува на сесията на Общинския съвет в края на септември.

Изискванията към концесионера на тенис кортовете е той да разшири базата, като се изградят два нови корта с поливна система, да се постави осветление, да се обнови и надгради съществуващата база и инфраструктура. Срокът за строителство и ремонтни дейности е 20 месеца.

Концесионерът ще има правото да сложи цени за ползването на базата, но ще трябва и да я предоставя безплатно на детски градини, училища и други извънучилищни звена. За ползването на базата от концесионера общината иска 12 хил. лв. годишно или 240 хил. лв. за 20-те години.

За зала „Арена Шумен“ общинската администрация е определила концесионна такса в размер 10 хил. лв. годишно, или общо 200 хил. лв. за целия срок. Задълженията на концесионера ще са да управлява, ремонтира и поддържа многофункционалната зала и всички обекти в нея.

ШУМ.БГ