Ветеринарен лекар, инспектор в Агенцията по безопасност на храните в Шумен, е задържан за производство с цел разпространение на 80 кг марихуана. Наркотиците са открити в дома на 32-годишния мъж с инициали К.К. в кв. "Дивдядово".

По случая бе дадена пресконференция днес от административния ръководител на ОП – Шумен Маргарита Георгиева и директора на ОД на МВР Ялчън Расим.

До разкриването на наркофермата се стигнало. след като преди около 15 дни полицаите получили информация, че мъжът отглежда марихуана. Във вторник на влизане в квартала полицаи спрели за проверка колата на инспектора. Тестът за наркотици показал, че той управлява своя Нисан Терано под въздействие на марихуана.

По-късно в къщата му на ул. “Генчо Панайотов“ били открити 80 кг стебла и листа марихуана в процес на сушене. Намерени били и 9 чувала суха маса.

Оказало се, че К. К. е купил имота това лято и веднага пригодил къщата за сушилня.

Мъжът разказал също, че е засадил и отглежда за собствена употреба марихуана в гориста местност край смядовското село Янково. Там били намерени 51 бр живи растения - около 300 кг., като някои от тях били с височина до 3,90 метра.

Предстои инспекторът от Агенцията по храните в Шумен да бъде привлечен като обвиняем.

По-късно Агенцията по безопасност на храните съобщи на сайта си, че служителят е отстранен от работа.

ШУМ.БГ