След последния трети тур на прослушването късно вчера журито определи победителите на второто издание на Международния конкурс за камерно пеене "Панчо Владигеров".

Михаил Михайлов и Петя Петрова спечелиха първите места в двете състезателни категории за мъже и жени.

В категория мъже Михаил Михайлов получава и наградата за най-добро изпълнение на произведение на Панчо Владигеров. В тази категория до трети тур бяха допуснати Михаил Михайлов и Боян Савов, който се класира на трето място. Журито не присъди в тази категория втора награда.

В категория жени второто място след Петя Петрова заема Мария Ирел. Третата награда при жените си поделят Светлана Иванова и Пейксин Лий от Сингапур.

Пейксин Лий бе определена от журито и като най-добра изпълнителка на произведение от Панчо Владигеров.

Журито присъди още една награда за най-добро изпълнение на произведение от Клод Дебюси и тя отиде при Светлана Иванова.

За първи път във второто издание на Международния конкурс за камерно пеене бе решено да има и Награда за камерно дуо – вокал и пиано. Тя бе спечелена от Пейксин Лий и Петър Карагенов.

Днес наградите на победителите ще бъдат връчени на официална церемония по време на заключителния концерт на лауреатите, който започва в 11.30 часа в концертната зала на Народно читалище "Добри Войников - 1856".

12 изпълнители участваха във второто издание на Международния конкурс за камерно пеене "Панчо Владигеров". До трети тур в състезателната програма журито допусна 7 участници в двете категории – мъже и жени. 6 изпълнители си поделиха наградите.

ШУМ.БГ