Финалистът от "Уимбълдън" Кевин Андерсън постигна смазваща победа срещу Кей Нишикори и направи огромна крачка към полуфиналите в заключителния турнир на АТП в Лондон. Южноафриканският тенисист се наложи с 6:0, 6:1 за едва 64 минути.

Андерсън, който прави дебют в турнира, постигна втора чиста победа в зала "О2 арена" в Лондон. В неделя той откри финалите на АТП с успех срещу австриеца Доминик Тийм с 6:3, 7:6 (10).

Мястото на Андерсън в следващата фаза все още не е гарантирано, но вероятността той да отпадне в групите вече е нищожна. Световният №6 може да се класира за полуфиналите още тази вечер, ако другият мач в група "Лейтън Хюит" - Роджър Федерер срещу Тийм (от 22.00 ч.), завърши в три сета.

В противен случай южноафриканецът ще трябва да изчака до четвъртък. Тогава той ще завърши участието си в груповата фаза с мач срещу Федерер, а Нишикори ще играе с Тийм.

Андерсън отново показа страхотен сервис, а Нишикори не успя да се противопостави по никакъв начин. Южноафриканецът имаше тотално превъзходство и беше на път да спечели мача, без да даде дори гейм на съперника.

Андерсън поведе с 6:0, 5:0, преди Нишикори най-накрая да спечели подаването си. Още в следващия гейм обаче финалистът от "Уимбълдън" приключи двубоя без затруднения.


Андерсън записа 10 аса, вкара 78% първи сервис и загуби едва осем от разиграните 36 точки в своите подавания. Той не даде нито една точка за пробив на Нишикори и реализира пет от 12-те си възможности в сервис геймовете на японеца.

Нишикори допусна първата си загуба в турнира. Японският тенисист запазва много добри шансове да продължи напред, след като в неделя победи Роджър Федерер в два сета.

Дневник