Новак Джокович и Александър Зверев ще спорят за титлата във финалите на АТП в Лондон. Сръбският тенисист постигна безапелационна победа над Кевин Андерсън във втория полуфинал 6:2,6:2. и си осигури мач срещу Зверев.

Той се нуждаеше от едва 76 минути, за да затвори мача. За седми път Джокович стига до последния двубой от турнира и гони шеста титла.

Сръбският тенисист спечели осмата си победа срещу Андерсън в деветия мач помежду им. Двубоят беше повторение на финала от "Уимбълдън", отново в Лондон по-рано през годината. Джокович и Андерсън се срещнаха за трети път през годината, след като сърбинът спечели и в четвъртфинал в мастърса в Шанхай.

Джокович участваше за осми път в полуфиналите от 11 появявания във финалния турнир на най-добрите осем. Победата пък е негова седма на тази фаза.


В неделя срещу Зверев Джокович ще преследва шеста титла във финалите на АТП, с която да се изравни с Роджър Федерер. Първата му титла беше преди 10 години в Шанхай, след което дойдоха четири поредни в Лондон (2012, 2013, 2014 и 2015 г.). През 2016 г. сърбинът загуби от Анди Мъри.

Дотук през годината Джокович има четири титли ("Уимбълдън", US Open, Синсинати и Шанхай), а два пъти загуби на финал (Париж и Куинс).

За втори път през седмицата публиката в Лондон ще гледа мач между Джокович и Зверев. Двамата се срещнаха и в груповата фаза, като сърбинът спечели с 6:4, 6:1.

Джокович буквално не грешеше, докато съперникът му не беше на висота и така се получи неравностоен мач. Лидерът в световната ранглиста завърши двубоя с шест аса и само една двойна грешка. Той вкара 69% от първия си сервис и спечели 85% от разиграните точки при него.

Андерсън допусна три двойни грешки в мача, а мощният му форхенд този път не работеше.

Световният №1 започна по отличен начин мача и се нуждаеше от само 39 минути, за да спечели първия сет. Джокович проби Андерсън в първия гейм, който продължи близо пет минути, а след това бързо затвърди пробива. Превъзходството му продължи да се увеличава, докато южноафриканецът така и не успя да влезе в срещата.

Андерсън срещаше големи затруднения с комбинациите на Джокович, а голям проблем се оказа и, че първиятму сервис не влизаше.

В седмия гейм Джокович взе за втори път подаването на своя съперник и по този начин направи решителна крачка към спечелване на първата част. Сърбинът не се затрудни и в своето подаване и след 39 минути вече водеше с 1:0.

Макар да имаше по-малко на брой уинъри Джокович надделя с много малкото си грешки. Само в първия сет Кевин Андерсън допусна 17 непредизвикани грешки, а имаше и десет уинъра.

Вторият сет започна по същия начин, както се стече и първият – пробив за Джокович още в първия. Андерсън прекъсна серията на Джокович в третия гейм, но последваха още три поредни за сърбина, с което резултатът набъбна до 5:1.

Андерсън, както и в първата част стигна до втори гейм, но той се оказа последен за него. С гейм на нула Джокович приключи двубоя по шампионски начин.

В първия полуфинал по-рано днес Александър Зверев се наложи над Роджър Федерер. Финалът е в неделя от 20 часа българско време.

Дневник