Скандал с взривена бомба беляза двубоя в Шампионската лига между АЕК и "Аякс" в Атина. Още преди първия сигнал на стадион "Спирос Луис" запалянковци на домакините хвърлиха котейл "Молотов" в сектора с фенове на гостите.

В интернет се появи видео, на което ясно се вижда как фен на АЕК минава необезпокояван по пистата и хвърля предмет.

Първоначално се появи информация, че двубоят може да не започне, но накрая беше взето решение мач да има. Гръцките медии информират за безредици по улиците на Атина, където хулигани блокираха трафика в центъра и предизвикаха ексцесии, хвърляйки бомби по съперникови фенове и служители на реда. Съобщава се и за ранени холандци.


Всичко това доведе до ексцесии и на стадиона, а след хвърлената бомба, агитката на "Аякс" опита да нахлуе на пистата. Наложи се защитникът Матайс де Лихт да призовава сънародниците си да се успокоят, а полицията влезе в сектора, за да потуши напрежението.

В мача "Аякс" победи с 2:0 в Атина и се класира за осминафиналите. Холандският тим стигна до успеха благодарение на два гола в рамките на четири минути на Душан Тадич. 

Душан Тадич откри от дузпа в 68-ата минута. В ситуацията за втори жълт картон беше изгонен Марко Ливая. Четири минути по-късно Клас Ян Хунтелаар подаде към Тадич и той удвои.

"Аякс" е пръв в групата си с 11 точки, а АЕК е с нула. По-късно играят "Байерн" и "Бенфика", които са съответно с 10 и 4, но холандците не могат да бъдат изместени от едно от първите две места и продължават напред.

Дневник