По традиция в навечерието на 6 декември Шумен почете своите дарители на тържествена церемония в Гранд хотел „Шумен“. Представители на близо 100 фирми, сдружения и граждани, помогнали да се реализират значими обществени каузи в града се отзоваха на поканата на Община Шумен.

“Благодаря ви, че имам възможността от името на шуменци и лично от мое име да изразя своето уважение към вас. Поклон пред вашия труд, пред вашата щедрост и пред вашата съпричастност. Вие пишете днешната история на дарителството, честването, на което е започнало от 1937 г. от тук и това е още един повод  да се гордеем, че сме шуменци. Обръщам се към вас с огромно уважение към стореното да дарявате за различни каузи – образование, здравеопазване, спорт и за различни други прояви и дела”, каза в благодарственото си слово кметът на Община Шумен Любомир Христов.

В знак на благодарност дарителите, помогнали на нашите общности да просперират получиха сертификати и специални плакети.

За тях бе вдигната наздравица от името на признателните шуменци и те бяха поздравени с изпълнения на Ансамбъла за народни танци и пеесни "Мадара"  и на ученици от СУ „Сава Доброплодни“.

ШУМ.БГ