Кубрат Пулев обяви, че ще работи с популярния американски промотър Боб Аръм. Българският боксьор заминава днес за САЩ, за да подпише договор с компанията "Топ ранк", чийто собственик и основател е 86-годишният Аръм.

"Заминавам за САЩ и там ще уточним нещата, отивам да подпишем договор, но ще видим как ще се развие ситуацията. Възможно е да има и други новини оттам", заяви претендентът за световната титла на IBF пред "Тема спорт".

"Топ ранк" e oснована през 1973 г. и е базирана в Лас Вегас. В момента сред големите звезди на компанията са двукратният олимпийски шампион и настоящ властелин в категория суперперо Васил Ломаченко, шампионът в суперсредна категория Саул "Канело" Алварес и бившият световен шампион на WBO в тежка категория Джоузеф Паркър.

Аръм беше дълги години промотър на най-добре печелещия спортист в света - Флойд Мейуедър, както и друга от звездите на средните категории - Мани Пакиао. "Топ ранк" е организирала мачове с участието на Мохамед Али, Джо Фрейзър, Джо Фрейзър, Шугар Рей Ленърд, Оскар де ла Оя и др.

Наскоро Пулев обяви, че следващият му мач ще е през март 2019 г. Срещата ще се проведе в Ню Йорк или Лас Вегас. В момента се водят преговори за съперник, който по всяка вероятност ще е от Северна Америка.

Тази година българският боксьор напусна дългогодишния си промотър "Зауерланд" и пое нова посока на развитие. Той стана партньор с компанията Epic Sports Entertainment, в която са българският мениджър Ивайло Гоцев и Джон Уърт, бивш адвокат на легендарния боксов промотър Дон Кинг.

Пулев имаше договор със "Зауерланд" до края на 2018 г. Той плати 150 хиляди евро, за да го прекрати предсрочно и да стане свободен агент. Пулев и Гоцев организираха заедно двубоя с Хюи Фюри в "Арена Армеец", който направи българина задължителен претендент за един от поясите на Антъни Джошуа.

Дневник