Смятам след празниците да поканя президента Румен Радев на кафе в парламента, за да му разкажа как работи той и какво правят народните представители, каза днес пред "Канал 3" председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя допълни, че е убедена, че той е наясно "с някои от нещата". Караянчева обаче уточни, че би го приела, но ако не е придружен от началника на кабинета си Иво Христов, който му пишел речите.

По повод последното му интервю пред "Панорама" Караянчева каза, че в него Радев не казал нищо ново. "Би ми било интересно да чуя неговите мисли, а не тези на друг, наизустени. Надявах се да е президент на всички граждани, а за съжаление той е само президент на избирателите на Нинова", допълни председателят на парламента.

Попитана как ще отговори на критиките, че парламентът приема лобистки закони, Караянчева обясни, че когато законите се внасят от Министерския съвет, те поне месец се подлагат на обществено обсъждане. Освен това всички закони минавали по две четения в комисия, преди да стигнат до пленарната зала. "Всеки може да участва в дебатите, нищо не се прави задкулисно и тайно", обобщи председателят на парламента.

Dnevnik.bg