Германецът Андреас Зайдъл е новият директор на отбора на "Макларън" във Формула 1, обявиха от английския тим. Той заменя на поста Ерик Булие, който беше освободен преди края на миналия сезон.

"Зайдъл ще отговаря директно пред изпълнителния директор на "Макларън груп" Зак Браун. Той ще бъде отговорен за всички състезателни операции на отбора", съобщават от "Макларън".

Легендарният британски отбор среща големи проблеми в последните сезони. След три неуспешни години с двигатели на "Хонда" тимът смени доставчика на двигатели с "Рено" през 2018 г., като очаква през новия сезон да направи крачка напред.

През миналия сезон "Макларън" завърши на шесто място в класирането при конструкторите.

В лицето на Зайдъл "Макларън" очакват да намерят човек, който да подобри структурата на всички нива. Той има опит, след като в последните години беше начело на "Порше" в Световния шампионат по издръжливост (WEC).

Зайдъл е на 43 години и има солиден опит в мотоспорта. Германецът беше част от Формула 1 между 2000 и 2009 г. Първо работеше шест години за тима на "БМВ Уилямс", след което премина в "БМВ Заубер". След това Зайдъл ръководеше програмата на баварския производител в германския шампионат за туристически автомобили (ДТМ).

В последните години Зайдъл беше начело на "Порше" във WEC и изведе тима до три победи в "Льо Ман" (2015, 2016 и 2017 г.).

Дневник