Григор Димитров изрази задоволство от формата, в която се намира в началото на сезона. Най-добрият български тенисист оцени високо представянето си в първия си турнир за 2019 г. - Бризбейн, където отпадна в четвъртфиналите от бъдещия шампион Кей Нишикори.

"Доволен съм от представянето си в Бризбън. Не бях играл мачове от няколко месеца, така че това ми помогна. Щастлив съм, защото имах възможност да пробвам някои нови неща, а физически и психически се чувствах на добро ниво. Чувствам, че през последните месеци научих много за себе си. Разбрах кои са нещата, които мога да подобря още - както на корта, така и извън него", каза Димитров, цитиран от БТА.

Българинът допълни, че продължава да има много високи цели, но иска да и прави много неща извън тениса. "Със сигурност искам да бъда №1 в света, искам да печеля титли от Големия шлем. Но има и много други неща, които искам да правя. Тенисът е страхотен спорт, но не е задължително да се определям само с него. Искам да правя повече неща извън корта."

Димитров говори обстойно за работата с легендата Андре Агаси, който влезе в щаба му в края на 2018 г. "Не мога да намеря думи, с които да опиша колко невероятен човек е и колко много неща донесе в живота ми", коментира бившият №3, който в момента заема 21-ото място в ранглистата.

"Знаехме, че в определен момент ще имаме нужда от някого с малко повече опит. От човек, който е преминавал през всичко това, през всички тези моменти на нервност и несигурност, в които трябва да вземеш правилните решения", продължи той.

"Ние всички знаем как да играем тенис, как да удряме топката, но става въпрос за малките допълнителни детайли, които ти помагат да преминаваш ранните кръгове, да се настроиш правилно и да бъдеш готов за следващите предизвикателства, каквито и да са те. Бях убеден, че има един човек, на когото мога да се доверя напълно. Това беше Андре."

"Познавам Андре от 14, 15-годишен, макар и не толкова добре, колкото се опознахме в последните седмици. Когато започвахме да работим заедно, още от първия ден му се доверих напълно. Това е едно невероятно партньорство. Приятно е да имаш до себе си човек на толкова високо ниво, който е преминал през всичко, което аз преминавам в момента на корта. Хубаво е, когато той говори и ти си казваш: "Познавам това чувство". Със сигурност той вече допринесе много за моята игра. Всички в екипа ми са доволни от него. (Треньорът ми) Дани (Валверду) е щастлив, че можем да работим заедно, кондиционният треньор и физиотерапевтът ми - също", завърши Димитров.

По-рано днес беше изтеглен жребият за Australian Open. Димитров, който игра полуфинал през 2017 г. и стигна до четвъртфиналите през 2014 и 2018 г., ще се изправи срещу сърбина Янко Типсаревич в първия кръг.

Дневник