Байерн" започна с победа новата година и подхрани надеждите си за обрат в Бундеслигата. Шампионите се наложиха с 3:1 при гостуването си на "Хофенхайм".

С двата си гола Леон Горецка даде солидна преднина на отбора си през първата част, в която "Байерн" имаше голямо преимущество. През второто полувреме "Хофенхайм" показа друга нагласа и стана по-опасен, като намали чрез Нико Шулц, но в края Роберт Левандовски се разписа за 3:1 и осигури шестата поредна победа на състава си в Бундеслигата.

Баварците се доближиха на три точки от водача "Борусия" (Дортмунд), който има трудно гостуване на "Лайпциг".

В десетата минута Левандовски от воле стреля силно, но топката мина покрай вратата. Малко по-късно полякът си попречи с Томас Мюлер и до гол не се стигна. Оливер Бауман се справи с диагонален изстрел на Мюлер в 29-ата минута.

В 34-ата вратарят на домакините спаси удар с глава на Левандовски, а Горецка от малък ъгъл даде преднина на отбора си. "Байерн" удвои в добавеното време на първата част след скоростна атака, при която Давид Алаба напредна по лявото крило и прати топката пред вратата, където отново Горецка вкара.

"Хофенхайм" показа различно лице след почивката и започна да атакува по-опасно. След няколко пропуска усилията на отбора дадоха резултат в 59-ата минута. Тогава домакините направиха контраатака - Шулц получи около границата на наказателното поле, овладя и с хубав удар преодоля Мануел Нойер.

В 83-ата минута вратарят на "Байерн" беше изправен пред голяма опасност, намеси се добре, а впоследствие беше дадена засада.

Четири по-късно шампионите сложиха точка на спора с добра атака. Мюлер подаде отдясно, а Левандовски пред вратата засече и вкара 11-ия си гол за сезона.

Дневник