„Лудогорец" загуби за трети път от началото на предсезонната си подготовка, след като отстъпи на полския "Лехия" (Гданск) с 0:1. Българският шампион вече има три поражения в четири срещи по време на лагера в Турция.

Лидерът в полската Екстракласа вкара единственото попадение в 72-ата минута, когато се разписа Матеуш Жуковски.

"Лудогорец" пропусна няколко добри положения и в двете полувремена, които обаче не му позволиха да вземе втора победа. Преди срещата с "Лехия" тимът на Антони Здравков загуби от "Ботошани" и "Клуж", и победиха унгарския "Хонвед".

Следващата проверка на тима е на 1 февруари срещу руския "Ахмат", а на следващия ден "Лудогорец" ще играе с шампиона на Сърбия "Цървена звезда".


"Смятам, че неутрализирахме съперника в по-голяма част от мача. Тяхната сила са дългите топки. Имаше и някои грешки, но голът, който получихме се дължи изцяло на нашата игра. Просто ситуациите, които създадохме не реализирахме, а получихме лек гол", каза след срещата Антони Здравков.

Според треньора на "Лудогорец" проблемът в срещата е бил последното подаване. Здравков уточни, че няма конкретно обяснение, но и не се притеснява.

Първата опасност в срещата беше на сметката на поляците, но в 20-ата минута Пайшао стреля неточно с глава. Малко по-късно "Лудогорец" отговори с удар на Димо Бакалов, но вратарят на "Лехия" Душан Куциак се намеси и спаси, а при добавката Жоао Пауло пропусна.

До края на първото полувреме двата отбора си размениха по още една опасност.

След почивката българският шампион беше по-активен, но убягваше последното подаване, което не позволи на тима от Разград да отбележи. "Лехия" се възползва от това и в 72-ата минута стигна до гол.

Конрад Михал преодоля прекалено лесно Натанаел, а след това и Драгош Григоре и намери непокрития на далечната греда Матеуш Жуковски. За него не беше проблем да се разпише в мрежата на резервния вратар Даниел Наумов.

След попадението "Лудогорец" беше много активен и показа желание да обърне резултата, но продължи с грешките в предни позиции.

Срещата беше белязана и от много нерви. Още преди почивката имаше напрежение между играчите, а след почивката няколко пъти поляците призоваваха съдията да прекрати мача, заради остри влизания.

Дневник