Републиканският шампион по пожароприложен спорт „Млад огнеборец“ от шуменското ОУ “ Панайот Волов“ беше награден по време на тържествена церемония за връчване на годишните награди на „Спортна асоциация – МВР“ за 2018 г., съобщиха от Областна дирекция на МВР в Шумен.

Отличието на отбора беше връчено от директора на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.  Треньорът на отбора от Шумен Слави Димов благодари за отличието и заяви, че предстои подготовка на шуменските млади огнеборци за републиканското първенство в страната и за европейското през месец юли.

На церемонията присъства министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който връчи специални награди на спортисти, треньори и деятели, постигнали високи резултати в областта на спорта на МВР през 2018 г. На събитието бяха още гл. секретар на МВР Ивайло Иванов, доц. д-р Стоян Антонов, заместник - министър на младежта и спорта, заместник - министрите на МВР Красимир Ципов и Стефан Балабанов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, ст. комисар доц. д-р Неделно Стойчев и др.

ШУМ.БГ.