С хеттрик на Серхио Агуеро "Манчестър сити" победи "Арсенал" с 3:1 като домакин в предпоследния мач от 25-ия кръг на Висшата лига. Шампионите записаха 19-ия си успех в първенството и се доближи на две точки от лидера "Ливърпул", който в понеделник гостува на "Уест хем".

"Сити" стигна по безапелационен начин до трите точки срещу "Арсенал". Въпреки че стартираха с петима защитници, лондончани отново показаха огромни слабости в отбрана и позволиха на Агуеро да вкара три гола на празна врата след прострелни центрирания отляво.

"Сити" имаше нужда от едва 45 секунди, за да открие резултата. Алекс Иуоби допусна кошмарна грешка, като загуби топката на десния край на наказателното поле. Еймерик Лапорт отне и центрира отляво, а Агуеро отбеляза с глава от близко разстояние.

"Арсенал" успя бързо да изравни резултата. В 11-ата минута след центриране от корнер Начо Монреал се пребори за първата топка и я отклони към далечната греда, където Лоран Косчелни беше изпуснат от Рахим Стърлинг и също вкара с глава отблизо.

Това обаче беше едно от малкото добри неща, които гостите направиха за целия мач. "Сити" владееше топката, създаваше положения и често обстрелваше вратата на Бернд Лено. Минута преди края на полувремето домакините закономерно поведоха.

С технично подаване над защитата Илкай Гюндоган изведе Рахим Стърлинг, който продължи топката към далечната греда за Агуеро и аржентинският нападател не сбърка на метър от голлинията.

"Сити" продължи да доминира през втората част и след няколко пропуснати възможности стигна до трети гол в 61-ата минута. Стърлинг проби отляво и центрира по земя към Агуеро. Аржентинецът се хвърли на шпагата, топката се удари в гърдите му, а след това и в лявата му ръка, преди да се озове зад голлинията.

Агуеро отбеляза десетия си хеттрик във Висшата лига и излезе еднолично на второ място във вечната класация за мачове с три и повече попадения. Той се доближи само на един от рекордьора Алън Шиърър.

"Арсенал" отново не успя да отговори, нямаше създаде никакви възможности да се върне в мача и дори не отправи удар през второто полувреме.

"Сити" продължи да бъде по-добрият отбор до края и пропусна да запише още по-убедителна победа.

След днешното поражение "артилеристите" вече са шести в класирането.

Тимът на Емери има 47 точки, като изостава с една точка от "Манчестър юнайтед" и с три от "Челси" в битката за място в топ 4. "Тотнъм" е трети с 57, "Сити" има 59, а "Ливърпул" е с 61.

Дневник