Димитър Желязков - Митьо Очите, ще бъде екстрадиран на 15 февруари, след като турските съдебни власти са уважили искането на главния прокурор. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от "Фокус".

"Фактическото предаване ще бъде осъществено в полицейски участък на летище "Ататюрк" в Истанбул в съответствие с предложения план от Главна дирекция "Охрана" при Министерството на правосъдието на България, одобрен и от турското министерство на правосъдието", добави тя. По думите й в изпълнение на този план трима служители ще приемат задържания Желязков и ще го конвоират до България с полет, пристигащ на летище София в същия ден.

На 2 август 2018 бяха задържани 19 души, за които имаше данни, че са свързани с организирана престъпна група на Димитър Желязков - Митьо Очите. Самият той беше арестуван в луксозен хотел в Истанбул заедно с общинския съветник от Бургас Бенчо Бенчев. За 24 часа с тях бе задържан и бившият депутат от ДПС Несрин Узун. По-късно срещу Бенчев бе повдигнато обвинение, че е укривал Митьо Очите в чужбина. Впоследствие беше освободен срещу гаранция от 50 хил. лв.

Дневник