Бизнесменът Георги Попов, който е близък до Васил Божков и участва в управлението на част от фирмите му, беше представен като нов собственик на "Левски" по време на общото събрание на клуба. Заедно с него в Надзорния съвет влизат Александър Тумпаров и Михаил Тодоров, съобщи "Дарик".

Досегашният собственик на "Левски" Спас Русев не присъства на събранието в НДК.

В залата Попов държеше лист, на който пише, че притежава 86.6% от акциите на дружеството. Това съответства на броя на акциите, които притежаваха досегашните трима основни акционери - Русев (49.89 %), бившият футболист Даниел Боримиров (18.42%) и Стоян Кръстев (бивш член на Надзорния съвет на ОББ) (18.42%).

"Левски" е в много тежко финансово положение. Направеният от новото ръководство одит показа задължения около 32 млн. лева.

Назначеният от Божков изпълнителен директор Павел Колев няколко пъти заяви, че клубът на практика е бил във фалит, и дори каза, че е бил на месец-два от прекратяване на дейността си.

Той обяви преди две седмици, че Божков е платил над 3 млн. лева само за десет дни. След това клубът съобщи, че са погасени всички задължения, касаещи получаването на лиценз за Европа.

Дневник