Двама високопоставени мениджъри на "Фейсбук" напускат компанията - това са Крис Кокс, който бе главен продуктов мениджър, и Крис Даниълс, който отговаряше за приложението "УотсАп" (WhatsApp), напускат, съобщи Зукърбърг.

Кокс бе един от първите инженери на компанията и на практика дясната ръка на Зукърбърг. При реорганизация миналата година той бе поставен начело на приложенията "Инстаграм" (Instagram), "УотсАп" и "Месинджър" (Messenger).

Зукърбърг посочи, че Кокс е започнал да обсъжда желанието си "да прави нещо различно" преди няколко години. Но оставката му идва дни след най-тежкия срив в историята на компанията и след като "Фейсбук" обяви нова посока в развитието си, която ще залага на чат приложенията и интегрирането на всичките си услуги (повече за бъдещето на компанията четете тук). По последния повод Кокс коментира, че компанията ще има нужда от "лидери, които са изпълнени с ентусиазъм да действат в новата посока".

Даниълс управляваше екипа разработчици на "Фейсбук", заставайки начело на инициативата Internet.org, която помага на хората да получат достъп до интернет. Неотдавна той започна да играе по-голяма роля и в "УотсАп". Сега Уил Каткарт, който се занимаваше с приложението "Фейсбук", ще поеме неговата позиция, Фиджи Симо ще поеме поста на Каткарт. Шефовете на "Инстаграм" и "Месинджър" - Адам Мосери и Стан Чудновски - няма да бъдат замествани. На Кокс също няма да се търси заместник, като вероятно ръководителите на всички отделни приложения ще докладват директно на Зукърбърг.

Дневник