Със срещата "Славия" и "Етър" беше сложен край на редовния сезон в Първа лига. Съставът от Велико Търново постигна успех с 1:0 в София, в двубоя, който беше исторически като първият игран на осветление на стадиона на белите в кв. "Овча купел".

Единственото попадение отбеляза Даниел Младенов в 34-ата минута. Опитният нападател на "Етър" се възползва от грешка на вратаря на белите Антони Стергиакис.

Двубоят нямаше никаква тежест върху крайното класиране на редовния сезон, след като "Етър" нямаше възможност да влезе в първата шестица.

Първите шест отбора в Първа лига - "Лудогорец", ЦСКА, "Левски", "Ботев" (Пловдив), "Черно море" и "Берое" ще участват в шампионския плейоф. Те са събрани в едва 20 точки и на теория всеки от тях има шанс за титлата.

В първата шестица съставите ще играят по два пъти един срещу друг.

Отборите, които завършиха на местата между седмо и 14-о са разпределени в две групи. В група А попадат седмият, десетият 11-ият и 14-ият, съответно "Етър", "Ботев" (Враца), "Витоша" и "Верея". В другата са "Локомотив" (Пловдив), "Славия", "Септември" и "Дунав".

След края на груповата фаза отборите, които завършват на първите две места във всяка от тях разпределят позициите от седмо до десето място, а другите от 11-о до 14-о. Между тимовете се играят и плейофи, победителят от които се изправя срещу третия в първата шестица в мач за определяне на участник в квалификациите на Лига Европа.

Дневник