Представителят на община Шумен ще гласува „за“ освобождаване на сегашния шеф на ВиК – Шумен и за назначаване на временен такъв на утрешното Общото събрание на дружеството. Това решение взеха днес на заседанието си общинските съветници.

Те излязоха с предложение, до приключване на конкурса за постоянен управител на дружеството, за временен да бъде избран Иван Ламбов. Това бе подкрепено от 29 съветници, 1 се въздържа и 1 гласува „против“.

Утрешното извънредно събрание на ВиК – Шумен е свикано по искане на държавата, в лицето на МРРБ. От там е и предложението за назначаване на временен управител на дружеството, в което не фигурира конкретно име. 

„Силно се надявам утре да бъде посочена кандидатурата, която предлага държавата“, каза заместник-кметът по икономическо развитие Росица Антонова, която е представител на община Шумен в Общото събрание на ВиК – Шумен.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството е мажоритарен собственик на шуменското ВиК дружество с 51% от капитала, а общините от Шуменско притежават останалите 49%. Това означава, че представителят на държавата може да приеме своите предложения, без да се съобрази с вота на общините.

ШУМ.БГ