"Има 500 различни начина един футболен мач да бъде спечелен и ние го направихме по най-грозния такъв. На кого обаче му пука, когато оставаме пред "Манчестър сити" и спечелихме толкова голям двубой". Така реагира мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп след драматичния успех над "Тотнъм" с 2:1.

Мърсисайдци стигнаха до трите точки с автогол на Тоби Алдервайрелд в последната минута. При оставащи шест кръга до края на сезона "Ливърпул" води с две точки пред "Манчестър сити", гражданите имат и мач по-малко.

"Публиката беше невероятна, хората ни заредиха с енергия за финалните минути, не спряха да ни подкрепят", добави германецът.

Според Клоп в "Ливърпул" се вижда промяна в начина, по който играчите му подхождат в мачовете и успяват по зрял начин да печелят точки.

"Ситуацията в мача се промени, ние играхме добре, но след това съперникът имаше предимство. Няма проблем, защото ние се нагодихме и спечелихме. Казах и на момчетата, че има 500 различни начина да се спечели мач, а нашият беше малко грозен, но какво от това. Такава беше ситуацията и ние се справихме".

"Да печелиш грозно също е част от играта. Ние се борим със "Сити", шампионът от миналия сезон, който е един от най-добрите отбори в света. Ако в края на сезона отново сме на първото място това ще бъде една много красива призка и някакво чудо".

Дневник