Румънецът Богдан Дину е подал жалба в Спортната комисия в Калифорния, като искането му е отнесено към мача с Кубрат Пулев, пише ESPN. Българинът нокаутира съперника си в седмия рунд и спечели 27-ата си победа от 28 двубоя на професионалния ринг.

В основата на жалбата на Дину е ударът в тила, който Пулев му е нанесъл след втория нокдаун. За това българинът беше наказан с точка от съдията Раул Каис, а румънецът получи пет минути, за да се възстанови. След подновяването на мача Дину още два пъти изпадна в нокдаун, след което дойде победата за Пулев.

"След мача седнахме с Дину и отбора му и се свързахме с комисията. Официално подадохме жалба и поискахме изслушване пред комисията", заяви мениджърът на румънеца Грег Коен.

Изпълнителният директор на комисията Анди Фостър потвърди, че жалбата е получена. Той обяви, че тя ще бъде разгледана на следващото заседание, което е в средата на май.

На същото заседание би трябвало да се разгледа и казусът с целувката по устните на репортера Дженифър Равало. Американката обвини българина, че освен целувката я е хванал и за задните части.

37-годишният Пулев получи забрана да се боксира в Калифорния до изясняването на случая. В същото време Равало обяви, че ще заведе дело за сексуално посегателство. Тя нае водещия адвокат в тази област Глория Олред в опит да търси правата си по съдебен път.

Равало твърди, че след заснемането на видеото, когато е била с гръб, Пулев я е хванал с две ръце за задните части. По думите ѝ българинът е поискал частта с целувката да бъде изрязана от видеото и да не бъде излъчвана.

"Не го премахнах, а вместо това го публикувах, защото исках хората да видят какво ми причини. Не исках да се измъкне. Това, което ми стори, беше отвратително. Почувствах се унизена. Никоя жена не трябва да получава такова отношение. С г-н Пулев не сме приятели и нямаме романтична връзка. Той нямаше право да ме целува", каза още тя.

При завръщането си в София Пулев каза, че няма никакви притеснения около случая с целувката. "Не мисля, че целувката е помрачила доброто ми представяне, защо да е така. Тя си е част от него. Така се е случило, не беше планирана изобщо, а беше импулсивен момент. Няма защо да повлиява зле на кариерата ми, целувката е нещо много хубаво", заяви боксьорът.

Дневник