Компанията, която се занимава с производството на уискито Heaven's Door на американския музикант, композитор и писател Боб Дилън, обяви, че работи по отварянето на нов дом на линията заедно с арт център в Нашвил, който трябва да е готов през есента на 2020 г., пише изданието "Ролинг стоун".

Пространството ще изпълнява множество функции, сред които дестилерия, концертна зала, ресторант и уиски библиотека, както и арт център с част от картините и металните скулптури на Дилън.

Дестилерията ще се настани в църква, строена през 1860 г. в централната част на Нашвил. В нея ще се произвеждат едни от най-успешни разновидности на линията Heaven's Door, сред които попадат "Тенеси стрейт бърбън", уиски с 50% алкохол и ръжено уиски.

Новината вчера съвпадна с 50-годишнината от излизането на албума на Nashville Skyline, издаден на 9 април 1969 г. Той е девети поред в кариерата на 77-годишния сега Дилън, но първи изцяло кънтри проект и трети заедно с продуцента Боб Джонсън.

Когато представя за първи път своята линия уискита през април 2018 г., Дилън споделя: "Пътувам от десетилетия и имах възможността да опитам някои от най-добрите вкусове, които светът на уискито може да предложи. Това е велико уиски."

Преди отварянето на дестилерията в Нашвил напитката ще се произвежда на друго място, като според представител на линията Heaven’s Door всички уискита на Дилън са директно обвързани с Тенеси по един или друг начин - независимо дали откъм дестилация, стареене, финиширането в бъчви или бутилиране.

В момента изпълнителят е на турне в Европа, като най-близките му дати са на 11, 12 и 13 април в Париж, след което продължава обиколката си в страни като Австрия, Германия, Испания, Швейцария, Дания, Швеция и ще приключи на 14 юли в Ирландия.

Дневник