Да се предостави възможност зала „Арена Шумен“ да се ползва почасово или за по-кратки периоди от време предлага ОП „Общински жилища и имоти“, което стопанисва обекта. За целта от предприятието са изготвили и нови цени.

Досега залата можеше да се наема най-малко за 12 часа, за които се плаща от 1500 лв. до 3 000 лв. Сега се предлага „Арена Шумен“ да може да се наема за до 90 минути, до 4 и до 8 часа. Това ще струва съответно 84 лв., 192 лв. и 336 лв. с ДДС.

Според ОЖИ за времето на управление на спортната зала е възникнала необходимост от предоставяне на нови услуги и формиране на нови цени за ползване на залата за определено време, т.е. за час. От предприятието уточняват, че са провели срещи и разговори със спортните клубове, при които е установена потребност за ползване на залата за кратки интервали от време.

От ОЖИ предлагат и цени за ползване на залата за спортовете тенис на маса и тенис на корт. За двама състезатели по тенис на маса цената за 1 час е 7,20 лв. с ДДС за час, а за четирима 10,80 на час. Ако двама искат да играят тенис на корт под покрива на „Арена Шумен“ ще трябва да заплатят 30 лв. на час, за четирима цената е 42 лв. за час.

Предложението на ОЖИ с новите цени и времетраене за ползване на залата ще бъде разгледано на предстоящата сесия на Общинския съвет следващата седмица. Ак то бъде прието ще се актуализира Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги.

ШУМ.БГ